Köp – och leveransvillkor

Generellt

 Fraktavgift 55 kr. Fri frakt på beställningar över 500 kr.
  •  Alla priser i webbutiken är inklusive moms.
  •  Alla varor förblir Vitamix Sveriges egendom tills full betalning mottagits.
  •  Alla bedrägeriförsök polisanmäls alltid. Vår butik förbehåller sig rätten att häva ett köp vid misstankar om bedrägeri.
  •  Vi reserverar oss för eventuella tryckfel på hemsidan.

Betalningsmetoder

Du väljer betalningssätt efter att vi mottagit din order.
1.Kortbetaling med VISA eller MasterCard
Du kan alltid känna dig trygg när du betalar med kort hos oss. Vi samarbetar med Klarna och DIBS Payment Services som är Nordens ledande leverantörer av betalningstjänster via Internet och certifierade i enlighet med kortindustrins nya säkerhetskrav PCO-DSS (Payment Card Industry Data Security Standard). När du betalar med kort blir du skickad till en säker sida via SSL-certifikat, där du tryggt kan uppge i din kortinformation och genomföra betalningen. När betalningen är godkänd skickas du tillbaka till vitamixsverige.se där du får en bekräftelse på att köpet är genomfört.
2. Faktura, betalning 14 dagar – Klarna.
Vid betalning med faktura ska du betala inom 14 dagar beräknat från den dagen varorna skickas från oss. För att kunna använda denna betalningsmetod behöver vi ditt personnummer (10 siffror) och en godkänd kreditvärdighet från våra samarbetspartner samt att ordern kan skickas till din folkbokföringsadress. Denna kreditvärdighet resulterar inte i någon begäran på förteckning från kreditupplysningen. När du handlar för  6000 kr eller mer och vill dela upp betalningen, behöver vi även information om din årsinkomst. Fullständiga villkor framgår tydlig i kassan.
3. Delbetalning med Klarna.
Vi erbjuder i samarbete med Klarna möjlighet att dela upp din betalning på 3, 6, 12 eller 24 månader. En delbetalning på 3 eller 6 månader betalas med 0 % ränta, medan du betalar en ränta på 19,95 % om du väljer att dela upp betalningen på 12 eller 24 månader. Det tillkommer även en etableringsavgift och en fakturaavgift per månad.
I varukorgen väljer du betalningsmetoden delbetalning samt hur många månader du vill dela upp betalningen på. När du har bekräftat din order och delbetalningsansökan gör Klarna en sedvanlig kreditprövning. Du får omedelbart besked om din ansökan är beviljad och vi kan behandla ditt köp omgående. Om ansökan inte beviljas kan du välja en annan betalningsmetod i kassan. Nedanför ser du villkoren för delbetalning:

 

DELBETALNING RÄNTA ETABLERINGSAVGIFT FAKTURAAVGIFT
3 månader 0% 195 kr 45 kr
6 måneder 0% 295 kr 45 kr
12 måneder 19,95% 295 kr 45 kr
24 måneder 19.95% 295 kr 45 kr

 

Leveranser

Vi skickar alla våra paket med PostNord som levererar försändelsen till ditt närmaste ombud som samarbetar med PostNord. Normal leveranstid från vårt lager är 2-4 dagar.

Ej hämtade paket

Vi debiterar 300 kronor för varor som inte blir uthämtade. Om du ångrar beställningen när paketet redan har skickats från oss måste du hämta ut det och returnera det tillbaka till oss, annars registreras paketet som ej mottaget och debiteras automatiskt.

Transportskador

Alla paket som lämnar oss är försäkrade. Är paketen och/eller innehållet skadat när du mottager den, ska det rapporteras omedelbart på plats. Har du öppnat paketet och upptäcker att något är skadat ber vi dig ta en bild som visar skadan och bifoga den i ett mail till: info@vitamixsverige.se.
När du returnerar paket till oss står du själv for transportrisken. Om varan är skadad ska du skicka tillbaka den till oss, så skickar vi en ny produkt. Vi står för fraktkostnaden när det gäller skadade paket.

Ångerrätt

Kunden har alltid ångerrätt i 14 dagar i enlighet med lagen för alla köpavtal av varor som sker via webb och annan försäljning utanför fast försäljningsort. Vitamix Sverige erbjuder alltid 90 dagars full avbeställningsrätt. Ångerrätten gäller endast om varan och originalemballaget är oförstört, men i enlighet med lagen har kunden alltid rätt att hantera varan på det sätt som är nödvändigt för att upptäcka egenskaper och funktion.
Om du ångrar ditt köp och skickar tillbaka en vara till oss betalar vi tillbaka beloppet för köpet men vi har rätt att göra avdrag för eventuella värdeförluster som har uppstått av onödig användning av produkten i syfte att prova dess egenskaper och funktion. Värdeförlusten bedöms från fall till fall. Ångerperioden börjar gälla från den dagen kunden mottager varan.
Du som kund har ansvar för risken vid returfrakt: denna risken inkluderar bland annat om produkten skadas eller försvinner under transport.

Retur

För att göra en retur måste du alltid ta kontakt med vår kundservice: info@vitamixsverige.se
Läs om vår Integritetspolicy HÄR.